AAGES, având sediul lângă Târgu Mureș, în centrul României, proiectează și produce de peste  34 de ani instalații de încălzire prin inducție pentru o gamă largă de aplicații.

AAGES a fost înființată în anul 1990 din iniţiativa unui grup de cercetători ştiințifici, care în anii ’80 şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA București, filiala Târgu Mureș.

Primele produse ale companiei au fost convertizoarelor statice pentru aplicații de încălzire prin inducție.

Dacă la începutul aniilor ’90 convertizoarele statice fabricate de AAGES au fost folosite la modernizarea echipamentelor existente la clienții din țară, activitatea firmei s-a extins rapid, incluzând în ofertă toate elementele instalațiilor de încălzire prin inducție.

În cadrul unei colaborări cu o firmă din Germania în anul 2000, AAGES a dezvoltat în mai puțin de un an o nouă familie de convertizoare cu tranzistoare de putere, din care de-a lungul anilor au fost livrate mai mult de 1.200 de unități la clienți, practic, în toate cele cinci continente ale globului.

 

Primul nostru convertizor static cu tiristoare

 

În prezent, AAGES produce instalații de încălzire complete, livrate la „cheie” pentru o gamă largă de aplicații.

Astfel, instalaţiile fabricate de AAGES, folosite în principal în industria metalurgică şi constructoare de maşini, sunt destinate topirii metalelor feroase şi neferoase în cuptoare cu creuzet, încălzirii metalelor în masă pentru deformare la cald, călirii prin inducţie, îmbinării prin fretare, precum şi altor aplicaţii tehnologice speciale.

Instalaţiile şi echipamentele oferite de AAGES clienților sunt proiectate şi fabricate în întregime în cadrul firmei.

Competența și experiența inginerilor de proiectare și de dezvoltare ai companiei, dublate de înalta calitate și fiabilitatea remarcabilă ale produselor noastre, au dus la o creștere susținută în ultimii 34 de ani. Activele totale ale companiei au crescut în paralel cu cifra sa de afaceri, la peste 6.000.000 EURO anual.

Numărul de angajați a crescut constant începând cu 1990, ajungând în prezent la peste 110 de angajați, mulți dintre ei având un grad profesional ridicat și o vastă experiență în domeniul încălzirii prin inducție.

Suprafața totală a atelierelor este de 4.400 m², care înclude departamentele de proiectare, fabricare, testare precum și sediul administrativ.

Parteneriatul de la începutul anilor 2000 cu o firmă tradițională în domeniul fabricației instalațiilor de încălzire prin inducție din Germania, precum și implementarea în anul 2003 și menținerea continuă a sistemului de management al calității ISO 9001:2000 de TÜV Rheinland au permis dezvoltarea și realizarea unor produse eficiente, fiabile și prietenoase cu mediul.
Garanția AAGES este de 2 ani, cu servicii de mentenanță pentru toată durata de viață a produselor.

În ultimii 16 ani, peste 75% din producția noastră este destinată exportului pentru țările UE, dar prin clienții noștri din Germania produsele AAGES sunt folosite, în afară de Europa, și în Asia, America de Sud, Statele Unite ale Americii și Rusia.

De-a lungul anilor, am vândut peste 1.200 de convertizoare de frecvență de diferite tipuri și peste 250 de instalații de încălzire prin inducție la nivel mondial.

 

Țări unde funcționează echipamente cu încălzire prin inducție fabricate de AAGES Ltd.

 

Convertizoarele noastre cu tranzistor IGBT, controlate uzual cu PLC-uri tip Siemens Simatic, lucrează în domeniul de frecvență de 40 Hz … 300 kHz și pot avea putere nominală cuprinsă între câțiva kW și până la MW.

Instalaţiile de călire verticale standard și instalațiile de călire orizontale cu control numeric, cu programe dedicate și panouri de comandă ușor de utilizat, pot fi folosite atât pentru ateliere de călire cât și pentru aplicații cu producție de serie, cum este industria auto de exemplu, unde controlul procesului și productivitatea ridicată sunt cerințe importante.

Instalațiile marca AAGES de încălzire prin inducție pentru forjare, cu controlul temperaturii în fiecare zonă și programul de comandă dedicat pentru gestionarea pornirii la rece și repornire simplă la întreruperi de proces, sunt soluții avantajoase și foarte atractive pentru utilizatorii noștri de top.

Pentru aplicațiile de încălzire la topire în masă, AAGES poate oferi instalații standard, iar proiectanții noștri sunt, de asemenea, gata să lucreze împreună cu specialiștii clienților în vederea găsirii celei mai bune soluții pentru fiecare proiect în parte.
Bazându-se pe cele sus-menționate, AAGES este foarte mândră că s-a stabilit ca lider național în sfera încălzirii prin inducție, câștigând imaginea unui producător serios și a unui partener de afaceri demn de încredere.

Până în prezent, AAGES a reușit să stabilească cu clienții săi relații de durată și reciproc avantajoase, cei mai mulți dintre ei devenind clienți permanenți, alegând AAGES pentru comenzile noi.